Carl Bildt har gjort det igen!

Wow! Carl Bildt har gjort det igen! Denna gång har han ”glömt” några livsviktiga siffror i  regeringens utrikespolitiska deklaration.

1325, 1820, 1888, 1889 samt de tillhörande resonemangen som ligger till grund för dessa ”siffror” som ju egentligen är Säkerhetsrådsresolutioner.

Det är intressant att notera trenden! Skrivningarna om vikten av kopplingen mellan kvinnor fred och säkerhet finns tydligt i 2007 års utrikespolitiska deklaration, 2008 är skrivningarna svagare och i 2009 års dito ännu svagare och nu 2010 nämns kopplingen mellan kvinnor, fred och säkerhet endast i fallet DR Kongo. Alltså ingen övergripande säkerhetspolitisk analys om att kvinnors rättigheter är en djupt politisk fråga som handlar om demokrati, mänskliga rättigheter och ytterst om fred och säkerhet. En växande internationell insikt om att där grova kränkningar av kvinnors rättigheter förekommer finns också en grogrund för instabilitet, våldsanvändning och extremism som kan leda till väpnade konflikter, verkar ha gått utrikesministern förbi.

Beror det på att utrikesministern tröttnat på att Kvinna till Kvinna ständigt håller honom ansvarig för vad han skriver i sina texter … eller?

Oppositionen(s) Urban Ahlin noterade dock detta faktum i den efterföljande debatten. Han nämnde vår granskning av Carl Bildt. Om Bildt hade velat hade han kunnat kontra med att även Ahlin granskades vid en tidpunkt av oss och befanns skyldig i nästan samma omfattning. Numera finns dock skarpa skrivningar i den rödgröna utrikespolitiska plattformen om dessa kopplingar. Men Bildt tar inte ens den passningen. Han negligerar frågan helt istället. Och vad signalerar då detta?

Annonser
Det här inlägget postades i FN:s resolution 1325, Kvinnors rättigheter, Svensk politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s