Vi ger aldrig upp!

flaggor (002)Vi är alla fortfarande i chock. Först bombdåden i Beiruts södra förorter på torsdagen som krävde 41 människors liv. Efter det attentaten i Paris i fredags som dödade 132 människor. Islamiska Staten har tagit på sig båda dåden.

I våra hjärtan och i våra tankar är vi med offren och deras anhöriga. Vi kan aldrig acceptera att terrorister, extremister och fanatiker bestämmer över våra liv. De vill ta ifrån oss hoppet om framtiden, göra oss handlingsförlamade och skrämma oss till tystnad. De ska aldrig någonsin lyckas med detta!

Kvinna till Kvinna fortsätter att stödja modiga kvinnor och samarbetspartners i deras oförtröttliga kamp för mänskliga rättigheter, fred och demokrati. Vi ger inte upp utan arbetar uthålligt och långsiktigt i Mellanösterns konfliktländer.

Ett starkt civilsamhälle och kvinnors ökade deltagande är den bästa garanten för fred på lång sikt. Det är också ett verktyg för att motverka våldsam extremism. I september kom vi med en rapport om kvinnors fredsarbete som pågår inne i Syrien, mitt under brinnande krig. Här finns vittnesmål om hur kvinnogrupper förhandlar om lokal fred, motverkar spridningen av handeldvapen och försöker stoppa rekryteringen av barnsoldater till Islamiska Staten.

Du kan hjälpa oss att fortsätta förändra. Stöd vårt långsiktiga arbete för mänskliga rättigheter, demokrati och för att stärka kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Mer information om hur du kan bidra finns på vår hemsida.

Ytterligare ett krig mot terrorismen … vad lärde vi från det förra? Om lösningen på konflikter och terrorism vore mer våld, bombningar och fler vapen, ja då hade världen haft fred för länge sen.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Kvinnors deltagande i beslutsprocesser, Vapen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi ger aldrig upp!

  1. Reblogga detta på RafidisGraffiti och kommenterade:
    Jag är medlem in den här organisation och har sett hur mycket den har hjälpt kvinnor överallt i världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s