Bli en Femdefender du också!

julkampanj2016_foto_kvinna-till-kvinna_karolina-sturen

Nu lanserar vi vår julkampanj Bli en Femdefender. Stöd kvinnor på flykt.

De som står upp för kvinnors rättigheter världen över har sedan några år tillbaka blivit allt mer ifrågasatta och utsatta för våld, hot och hat. Det är en djupt oroande utveckling. Det ville vi belysa med vår julkampanj. Vi kunde inte ana hur det amerikanska valresultatet skulle komma att göda och inspirera den här utvecklingen ytterligare genom Donald Trumps valkampanj, som i mycket byggt på kvinnohat, lögner, rasism, och konspirationsteorier. Han har i dagarna utsett en mycket farlig man, med rötter i vit maktrörelsen, till sin närmaste rådgivare. För detta hyllas han av amerikanska nazister och av ledare inom Ku Klux Klan.

Det amerikanska valresultatet visar i blixtbelysning hur viktig vår kampanj är. Nu mer än någonsin måste vi som medborgare stå upp för alla människors lika värde och rättigheter. Kvinnor över hela världen organiserar sig för att det vi har uppnått tillsammans inte ska rivas ned.

En Femdefender är någon som står upp för kvinnors mänskliga rättigheter. Det kan vara här i Sverige liksom i krig eller på flykt. I vår kampanj vill vi uppmärksamma de hemska förhållanden som många kvinnor på flykt lever under. Samtidigt visar vi att förändring är möjlig. Alla kan vara Femdefenders!

I kampanjen är det flera Femdefenders som lånat ut sina röster som våra kampanjambassadörer: Jakob Eklund, Katarina Ewerlöf, Kakan Hermansson, Peter Jöback, Fanna Ndow Norrby och Alexandra Pascalidou.

Du kanske också har sett att vi ser lite annorlunda ut? I samband med kampanjen drar vi igång bytet av grafiskt utseende med en ny logotyp. Förändringen rullar ut i sin helhet under 2017. Det nya utseendet sätter ljuset på det Kvinna till Kvinna är och gör. Vi samarbetar med och stödjer modiga kvinnorättsförsvarare, Femdefenders, världen över – och nu syns det tydligt!

Bli en Femdefender. Stöd kvinnor på flykt pågår fram till jul. Med en gåva till julkampanjen stödjer du utsatta kvinnor och de kvinnorättsförsvarare som riskerar sina liv för att hjälpa andra. Köp en av Kvinna till Kvinnas julgåvor fyllda med hopp, styrka eller mod. Dela gärna vårt budskap – ta ställning! Visa att du vägrar att världen backar på de framsteg som vi har gjort för kvinnors rättigheter. Bli en Femdefender du också!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s